Slip af med ukrudtet helt uden CO2

ELMO VARIOTherm City er et revolutionerende nyt og bæredygtige våben i kampen mod uønskede planter

Slip af med ukrudtet helt uden CO2

 ELMO VARIOTherm City er et revolutionerende nyt og bæredygtige våben i kampen mod uønskede plantevækster

“Med ELMO VARIOTherm City er det muligt at slippe effektivt af med ukrudtet uden at sætte CO2-aftryk,” siger eneforhandler af ELMO i Danmark, Bruno Pallesen.

Med en patenteret løsning med kogende 98 grader varmt vand og et miljørigtigt skum, der består af majsolie, kokosolie og kartoffelstivelse, er ELMOs banebrydende giftfri koncept i forvejen et af de mest bæredygtige våben i kampen mod uønskede plantevækster. Nu går den tyske producent endnu et skridt videre og tilbyder en fuldstændig CO2-fri fjernelse af ukrudtet.

“Med ELMO VARIOTherm City er det muligt at slippe effektivt af med ukrudtet uden at sætte CO2-aftryk. Vandet varmes op centralt på byggepladsen med vedvarende energi fra vind- eller solcelleanlæg, biogas eller grøn elektricitet, og understøttet af solvarmeenergi når vandet op på 98 grader i isolerede THERMO-kasser,” forklarer Bruno Pallesen, der driver firmaet BPK Maskiner, og som i Danmark er eneforhandler af ELMOs unikke produkter.

Holder på varmen

THERMOBox opretholder vandtemperaturen i de isolerede tanke i op til fire timer ved hjælp af solcelle-moduler på VARIOTherm-taget. Selve ukrudtsfjernelsen foregår CO2-frit med lithiumbatterier

Den modulopbyggede THERMOBox tilsluttes det batteridrevne VARIO-Therm-system på få sekunder. THERMOBox opretholder vandtemperaturen i de isolerede tanke i op til fire timer ved hjælp af solcelle-moduler på VARIOTherm-taget. Selve ukrudtsfjernelsen foregår CO2 -frit med lithiumbatterier.

“Med ELMO VARIOTherm City følger to tanke. Det betyder, at man efter op til fire timers brug, kan tage den tomme tank ud og udskifte den med en ny, forvarmet tank og dermed fortsætte arbejdet. En fyldt tank varmes op på 5-6 timer, og har man brug for flere end de to tanke, er det naturligvis muligt at tilkøbe ekstra tanke efter behov,” understreger Bruno Pallesen, der påpeger, at ELMO VARIOTherm City henvender sig til bl.a. kommuner, der vedligeholder arealer i byerne, og anlægsgartnere der eksempelvis vedligeholder arealer for større erhvervsvirksomheder.

Effektiv bekæmpelse

Kogende vand er i sig selv effektivt i kampen mod ukrudt, men varmen fortager sig imidlertid hurtigt Hemmeligheden ved det banebrydende tyske koncept er, at det miljørigtige skum lægger sig som en isolerende kappe over det kogende vand og dermed holder vandet varmt i længere tid. Derfor får vandet bedre mulighed for at trænge ned og ødelægge ukrudtets rødder.

Med ELMOs unikke blanding af kogende 98 grader varmt vand og det miljørigtig skum behandler vi ukrudt på overfladen og hele 1,5 cm nede i jorden. Behandlingen skal kun gentages 4 gange det første år og herefter 2 gange om året.

“Med ELMOs unikke blanding af kogende 98 grader varmt vand og det miljørigtig skum behandler vi ukrudt på overfladen og hele 1,5 cm nede i jorden. Behandlingen skal kun gentages 4 gange det første år og herefter 2 gange om året. Og vores kombination af kogende vand og miljøvenligt skum er endda 2,5 gange hurtigere til at bekæmpe ukrudtsplanterne end blot vand, og derfor benytter vores løsning også mindre energi. Om sommeren kan man se resultatet allerede samme dag, mens det i lidt koldere vejr vil tage 1-3 dage. Bedst effekt når man i let fugtigt vejr, hvor planten er åben og modtagelig for det kogende vand. Ukrudtsbehandlingen foretages mest optimalt forår, sommer og efterår, og ønsker man kun at behandle et område én gang, så er efteråret klart det vigtigste tidspunkt, fordi behandlingen vil hæmme planternes vækst for det kommende år,” forklarer Bruno Pallesen, der som tidligere år deltager på Maskiner Under Broen.

Fleksible løsninger

ELMOs fleksible løsninger fås i mange størrelser fra de helt små til store anlæg monteret på Unimogs. Anlæggene kan behandle arealer på helt op til 3000 kvm, og kunderne spænder typisk fra lufthavne og sygehuse til havne, større gartnerier, anlægsgartnere, boligforeninger og kommunale materielgårde.